"Wir stehen für Produkte von beispielloser Qualität und Natürlichkeit, die unter höchsten ethischen Standards erzeugt werden, um langfristig zu einem nachhaltigeren Planeten beizutragen!"
who we are
Hinter Büffel Bill steht das Team rund um unseren Gründer Manuel Ruess. Die Idee Büffel Bill zu gründen ist entstanden, nachdem wir in einem Zeitungsartikel über den Umgang mit männlichen, jungen Büffeln in der Mozzarella-Industrie gelesen haben. Da die männlichen Jungtiere keine Milch für die Mozzarella‐Produktion geben, wurden sie über lange Zeit direkt nach der Geburt entsorgt, oder unter widrigen Bedingungen ohne Muttermilch und ausreichend Auslauf aufgezogen. Für uns stand fest, dass es auch anders gehen muss und man diesen sanftmütigen Tieren ihr Schicksal ersparen kann. Daher war es unser Wunsch, einen Beitrag zu nachhaltigem und ethischem Fleischkonsum zu leisten, sodass der Kunde das Fleisch vom Wasserbüffel kennenlernt und wertzuschätzen weiss. Im Verlauf intensiver Recherchen fanden wir heraus, dass Büffelfleisch in weiten Teilen der Welt seit Jahrhunderten genossen wird und es sich um eine absolute Delikatesse handelt. International angesehene Experten der Gastronomiebranche bestätigten uns mehrfach die Qualität und den einzigartigen Geschmack des Büffel-Fleisches.
Our vision is to introduce the consumer to conscious meat enjoyment. In our production we follow the “nose-to-tail” principle by trying to process the complete buffalo. We don't like to speak of precious pieces, because in our eyes every piece of meat is equally good if you know how to prepare it.
FOR COMPROMISED ENJOY
HIGHEST QUALITY STANDARDS
We at Büffel Bill do not compromise when it comes to providing our customers with qualitative and unique taste products. At the same time, we attach great importance to making a contribution to sustainable meat consumption and ethical animal husbandry. That is why we look particularly closely at the breeding conditions of our partners.
Our Italian partners
Our Italian buffaloes stand outdoors all year round along the Amalfi Coast in extensive meadows with access to the watering holes. In the pastures you can smell the salty, fresh air and feel the wind of the nearby sea. The animals can feed on fresh grass and herbs, which is also reflected in the taste of the buffalo meat. As a result, the Italian buffalo meat is much more tender, aromatic and flavorful.
Selected Partners
For a long time we were looking for suitable partners to find the best, most natural and highest quality premium buffalo meat. We have now been able to gain the world's most renowned buffalo breeders as exclusive partners in Italy. Our partners make it a top priority to treat and raise the buffalo in a stress-free manner and according to the highest standards.
We are proud
We are proud to be able to offer our customers in the upscale gastronomy, hotel and delicatessen retail, but also gourmets at home, this culinary sensation of unprecedented quality and naturalness and to work under the highest ethical standards in order to contribute to sustainable meat consumption in the long term.